Uutiset

Manuaalinen: Synkronoi valokuvat automaattisesti Photo Streamin kanssa

Jos otat valokuvan iPhonellasi, se on tietysti hyödyllinen, jos se on saatavana myös iPadillasi ja MacBookillasi (tai Windows PC: llä). Apple tekee tämän mahdolliseksi Photo Streamin avulla. Photo Stream on palvelu, joka varmistaa, että kaikki iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla ottamasi uudet kuvat kopioidaan automaattisesti kaikkiin muihin Apple-tuotteisiisi. Tässä käyttöoppaassa opit asettamaan Photo Streamin.

Photo Stream on saatavana kahtena eri versiona: My Photo Stream ja Shared Photo Stream. My Photo Stream jakaa iPhonella, iPod touchilla tai iPadilla ottamasi valokuvat automaattisesti kaikkiin muihin Apple-tuotteisiisi. Jaettujen valokuvien kautta voit jakaa ottamiasi valokuvia tuntemiesi ihmisten tai kenenkään kanssa maailmassa. Voit päättää kuka voi määrittää mitkä valokuvat.

Mitä laitteita tuetaan?

Jaetut valokuvavirrat ovat käytettävissä kaikilla iPhonella, iPod touchilla tai iPadilla, joissa on iOS 6.0 tai uudempi. Valokuvat voidaan myös jakaa mistä tahansa Macista, jossa on Mac OS X Mountain Lion 10.8.2 ja iPhoto 9.4 tai Aperture 3.4. Käytätkö Windowsia? Varmista, että tietokoneessasi on Windows 8, Windows 7 tai Windows Vista Service Pack 2 ja iCloud-ohjauspaneeli 2.1 tai uudempi Windowsille. Toisen sukupolven Apple TV ja ohjelmistopäivitys 5.1 tai uudempi pystyvät myös jakamaan valokuvia ja jaettuja valokuvavirtoja.

Varmista, että OS X tai Windows, iPhone, iPod touch tai iPad sekä iPhoto tai Aperture ovat ajan tasalla Photo Streamin käyttöä varten

Onko sinulla iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 5.1 tai uudempi? Vai onko sinulla Mac, jossa on OS X Lion 10.7.5 tai uudempi ja iPhoto 9.2.2 tai Aperture 3.2.3 tai uudempi? Sitten voit käyttää minun valokuvavirtaani, mutta jaetut kuvavirrat eivät ole käytettävissä. Tämä pätee myös, jos käytät tietokonetta, jossa on Windows 7 tai Windows Vista (Service Pack 2) ja iCloud Control Panel v2.0 tai uudempi Windowsille tai toisen sukupolven Apple TV, jossa on ohjelmistopäivitys 5.0 tai uudempi.

Ota valokuvavirta käyttöön

Photo Stream on oletusarvoisesti pois käytöstä. Sen jälkeen sinun on ensin otettava palvelu käyttöön kaikissa Apple-tuotteissa, ennen kuin voit jakaa valokuvia. IPhone, iPod touch tai iPad, ominaisuus voidaan ottaa käyttöön siirtymällä kohtaan asetukset mennä, valikko iCloud ja vaihtoehto Valokuvavirta valita. Vaihda tänne Oma valokuvavirta ja Jaetut valokuvavirrat sisään. Jaetut valokuvavirrat eivät siis ole käytettävissä erityisesti vanhemmissa laitteissa.

Voit ottaa valokuvavirran käyttöön iPhonessa, iPodissa tai iPadissa Asetusten kautta

Macissa Photo Stream voidaan ottaa käyttöön siirtymällä kohtaan Järjestelmäasetukset mennä ja valikko iCloud Valitse tästä Valokuvavirta luettelossa ja napsauta painiketta Vaihtoehdot. Vaihda nyt Oma valokuvavirta ja Jaetut valokuvavirrat palvelussa.

Käytätkö Windows-tietokonetta? Avaa sitten se iCloud-ohjauspaneeli ja valitse Valokuvavirta. Napsauta nyt painiketta Vaihtoehdot ja vaihda Oma valokuvavirta ja Jaetut valokuvavirrat sisään. Klikkaa Käytä vahvistaaksesi valintasi.

Aktivoi Photo Stream Macissa Järjestelmäasetusten kautta

Kuvavirran käyttäminen

Photo Stream on nyt käytössä Mac- tai PC-tietokoneellasi sekä iPhonessa, iPod touchissa tai iPadissa. My Photo Stream jakaa nyt iPhonella, iPodilla tai iPadilla ottamasi valokuvat automaattisesti Maciin tai PC: hen. Tämä sisältää valokuvia, jotka tuot manuaalisesti iPhotoon tai Apertureen. Valokuvat ovat saatavilla kaikilla laitteilla iPhotossa tai Aperturessa.

Kiinnittää huomiota! Valokuvat ladataan vain, kun laite on kytketty WiFi-verkkoon. Siksi valokuvaa, joka on otettu iPhonella, kun laite on kytketty vain 3G-verkkoon, ei synkronoida välittömästi muiden laitteiden kanssa.

Jaa valokuvia jaetun valokuvavirran kautta

Jaetun valokuvavirran luominen on helppoa. Avaa sovellus iPhonella, iPod touchilla tai iPadilla Valokuvat. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa painiketta Muokkaa] ja valitse kuvat, jotka haluat jakaa jaetun valokuvavirran kautta. Napsauta nyt näytön alaosassa olevaa painiketta Osa ja valitse vaihtoehto Valokuvavirta.

Jaa valokuvia ystävien kanssa jaetun valokuvavirran kautta

Kuvat pyytävät sinua nyt antamaan sen henkilön tai ihmisten sähköpostiosoitteet, joiden kanssa haluat jakaa valokuvia. Voit myös valita tämän osoitekirjastasi napsauttamalla + napsauttaa. Nimeä sitten jaettu valokuvavirta. Voit määrittää, onko valokuvavirta julkinen vai vain vastaanottajien käytettävissä. painaa nappia Seuraava vahvistaaksesi valintasi. Kirjoita viesti, jonka haluat antaa vastaanottajalle (vastaanottajille). Klikkaa Lähettää oikeassa yläkulmassa jakaa valokuvavirta.