Miten

Vaihda Microsoft-tilistä takaisin paikalliseen tiliin

Kun määrität käyttäjätiliä Windows 10: ssä, on suositeltavaa käyttää Microsoft-tiliä. Jos kuitenkin haluat käyttää paikallista tiliä jälkikäteen, voit. Tässä näytämme, kuinka voit siirtyä Microsoft-tilistä takaisin paikalliseen tiliin.

Kun asennat Windows 10: n ensimmäistä kertaa, asennusohjelma työntää sinut voimakkaasti kohti Microsoft-tiliä käyttäjätilinä. Tarjolla on myös paikallisen tilin vaihtoehto, mutta se on helppo unohtaa.

Miksi käyttää Microsoft-tiliä?

On useita hyviä syitä kirjautua Windows 10: een Microsoft-tilillä. Näin voit käyttää pilvipalveluita, kuten OneDrive ja Office 365. Voit myös synkronoida asetukset eri tietokoneiden välillä, mikä on erittäin hyödyllistä, jos sinulla on useita tietokoneita tai kannettavia tietokoneita, joissa on Windows 10.

Mutta jos et käytä näitä palveluita ja haluat mieluummin käyttää paikallista tiliä, voit. Tämän jälkeen sinun on lopetettava yhteys Microsoft-tiliisi.

Takaisin paikalliseen tiliin

Jos käyttäjätilisi on jo linkitetty Microsoft-tiliisi, voit helposti vaihtaa takaisin paikalliseen tiliin.

Tätä varten sinun on mentävä osoitteeseen Asetukset> Tilit jatka Omat tietosi klikkaus. Sitten näet linkin tekstiin Kirjaudu sen sijaan sisään paikallisella tilillä. Klikkaa tästä.

Tämän jälkeen sinun on annettava Microsoft-tilisi salasana vahvistaaksesi, että sinulla on valtuudet soveltaa tätä muutosta. Napsauta sitten Seuraava.

Seuraavassa ikkunassa sinun on valittava uusi käyttäjätunnus ja salasana paikalliselle tilillesi. Klikkaa Seuraava Kirjaudu ulos Microsoft-tililtäsi. Kirjaudu sitten uudelleen sisään uuden paikallisen tilisi käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Tarkistaa

Jos haluat tarkistaa, onko tilisi todella paikallinen tili, sinun on palattava takaisin Asetukset> Tilit> Omat tietosi. Sinun pitäisi olla käyttäjätunnuksesi alla Paikallinen tili katso seisoo.

Vaikutukset

Kaikki työpöytäsovelluksesi toimivat edelleen tavalliseen tapaan. Windows Store -sovelluksesi edellyttävät, että kirjaudut sisään uudelleen käyttääksesi niitä. Sinun on kirjauduttava sisään erikseen Microsoftin erilaisiin pilvipalveluihin, koska niitä ei enää ole linkitetty käyttäjätiliisi.