Miten

Näin voit poistaa tilisi Instagramista

Haluatko poistaa Instagram-tilisi? Jos olet kyllästynyt valokuvasovellukseen, voit poistaa Instagramin tai poistaa sen väliaikaisesti käytöstä. Aiotko keskeyttää tilisi? Vai haluatko poistaa Instan kokonaan? Täältä voit lukea miten.

Kuinka poistan Instagram-tilini?

  • Kirjaudu selaimeesi Instagram-sivuston kautta

  • Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa käyttäjänimi

  • Valita Muokkaa profiilia profiilisi nimen vieressä

  • Sivun alaosassa voit nyt valita Poista tilini tilapäisesti käytöstä

    Haluatko poistaa tilisi pysyvästi?

    • Siirry sitten tilin poistosivulle osoitteessa Instagram.

    Miksi poistaa Instagram?

    Instagram on suosittu sosiaalisen median palvelu, jossa voit jakaa valokuvasi muiden kanssa. Jos et enää käytä palvelua tai jos päätät, ettet silti halua sisältösi olevan Internetissä, voit tilapäisesti deaktivoida tai poistaa tilisi pysyvästi. Lue myös: Kuinka lähettää katoavia valokuvia Instagramiin.

    Toinen mahdollinen syy jättää Instagram huomiotta on Instagramin emoyhtiö: Facebook. Paitsi että yritys välittää käyttäjiensa yksityisyydestä, Facebook on myös säännöllisesti mukana useissa yksityisyyden skandaaleissa.

    Lisäksi on viisasta kyseenalaistaa tiettyjen oikeuksien myöntäminen puhelimen sovelluksille. Aikaisemmin tällaiset sosiaalisen median sovellukset, mukaan lukien Instagram, ovat osoittautuneet alttiiksi hakkereiden hyökkäyksille. Check Pointin tutkijat havaitsivat vuodon, jonka avulla ihmiset saivat haltuunsa ihmisten tilit. Tällä tavalla on mahdollista lukea muun muassa yksityisiä viestejä, poistaa ja lähettää viestejä. Vuoto on nyt suljettu, vaikka se osoittaa Instagramin kaltaisen sovelluksen käytön riskit

    Haluatko tietää, miten voit suojata henkilötietojasi vielä paremmin? Tutustu Tech Academy -turvallisuus- ja tietosuojakurssipakettiimme.

    Poista tili käytöstä

    Sinun ei tarvitse poistaa tiliäsi käytöstä, jotta tietyt ihmiset eivät näe sisältöäsi. Ihmiset on mahdollista estää tai rajoittaa yksityisyysasetusten avulla.

    Jos poistat tilin käytöstä, se piilotetaan kaikkien valokuviesi, kommenttiesi ja tykkäyksiesi kanssa, jotta muut eivät enää näe niitä. Sisältöä ei kuitenkaan poisteta. Kun kirjaudut palveluun uudelleen, kaikki on taas näkyvissä ja käytettävissä.

    Tilisi poistaminen käytöstä Instagram-sovelluksesta ei ole mahdollista. Tätä varten sinun täytyy mennä Instagram-verkkosivustolle ja kirjautua palveluun. Tämä voidaan tehdä tietokoneellasi tai mobiililaitteellasi. Napsauta tai paina käyttäjänimeäsi oikeassa yläkulmassa ja valitse Muokkaa profiilia. Valitse sitten Poista tilini tilapäisesti käytöstä ja seuraa näytön ohjeita.

    Poista tili

    Jos poistat tilisi, se poistetaan kokonaan ja pysyvästi yhdessä kaikkien valokuviesi, videoidesi, seuraajiesi, kommentiesi ja tykkäysten kanssa.

    Voit poistaa tilisi tältä Instagram-sivulta. Sinun on kirjauduttava sisään tätä varten. Sinulta kysytään, miksi haluat poistaa tilisi, jotta kehittäjät voivat parantaa palvelua palautteellasi. Sinun on vastattava tähän kysymykseen, ennen kuin voit poistaa tilisi. Voit sitten painaa tai napsauttaa Poista tilini pysyvästi.

    Jos haluat aloittaa Instagramin käytön uudelleen myöhemmin, et voi luoda tiliä samalla käyttäjätunnuksella kuin aiemmin, eikä vanhaa tiliäsi voida aktivoida uudelleen.