Miten

Näin voit ladata ja poistaa kaikki Google-tiedot

Google tietää meistä erittäin paljon. Google käyttää näitä tietoja tarjotakseen henkilökohtaisen käyttökokemuksen, mutta myös voidakseen mainostaa esimerkiksi tarkemmin. Tässä näytämme, kuinka voit tarkastella, ladata ja poistaa keräämiä Google-tietoja.

Lataa Google-tietosi

Jos haluat ladata tiedot, jotka Google on kerännyt sinusta omien tuotteidensa ja palvelujensa kautta, sinun on oltava tällä verkkosivulla. Kirjaudu sisään Google-tililläsi ja valitse arkistoitavat Google-tuotteet. Voit valita yksityiskohdat ja vaihtoehdot tuotteittain napsauttamalla alas osoittavaa nuolta. Klikkaa Seuraava jatkaaksesi.

Nyt sinun on valittava tiedostotyyppi ladattavaksi. Varmista, että tiedosto ei tule liian suureksi, jakamalla arkiston. Arkisto voidaan sitten lähettää sähköpostiosoitteeseesi latauslinkin kautta tai voit lisätä arkiston pilvipalveluihin Google Drive, Dropbox tai Microsoft OneDrive.

Tarkastele Google-tietoja

Google seuraa Internet-käyttäytymistäsi ja toimintaa. Näin tapahtuu esimerkiksi silloin, kun olet kirjautunut sovellukseen tai palveluun Google-tilillä sekä työpöydällä että älypuhelimella. Esimerkkejä seurattavista tiedoista ovat haut, YouTubessa katsomasi videot, sijaintihistoriasi ja niin edelleen.

Voit tarkastella näitä tietoja Oma toiminta -sivulla. Tiedot voidaan suodattaa päivämäärän tai tuotteen mukaan, joten voit etsiä tiedoistasi nopeammin.

Poista Google-tiedot

Googlen mukaan kolmannet osapuolet eivät voi tarkastella näitä tietoja, mutta jotkut ihmiset haluavat yksinkertaisesti poistaa ne. Voit tehdä tämän napsauttamalla Minun aktiviteettini -sivulla voit kirjautua sisään Google-tililläsi. Napsauta hampurilaisvalikkoa ja valitse Poista toimintaperusteella. Napsauta avattavaa valikkoa ja valitse Säädetty tai Rajoittamaton. Klikkaa Edessä ja valitse nykyinen päivämäärä. Sitten kaikki tiedot poistetaan.

Jos et halua Googlen keräävän tällaisia ​​tietoja lainkaan, napsauta Minun aktiviteettini -sivulla Google-tililläsi ja hampurilaisvalikossa Toimintavaihtoehdot Valitaan. Täällä voit poistaa käytöstä kaikki tiedot, joita et halua jakaa Googlen kanssa. Valitse ponnahdusvalikosta vaihtoehto Keskeyttää poistaa tietojen keräämisen kokonaan käytöstä.