Miten

Google Latitude: Missä ystäväsi ovat?

Oletko utelias myös missä ystäväsi viettävät aikaa? Kuulitko vasta jälkeenpäin, että olit lähellä toisiaan? Sitten ratkaisu on älypuhelin, jossa on internetyhteys ja Google Latitude. Näet tarkalleen kuka on missä ja jos sinulla on tapaaminen, näet livenä, kuinka kaikki lähestyvät sovittua kohtaa. Oletko ruuhkassa? Ilman kiireellistä tekstiviestiä kotirintama tietää, että olet viivästynyt.

1. Oikea versio

Latitude on palvelu, jota käytät älypuhelimen Google Mapsin kautta. Sijaintisi määrittämiseen käytetään puhelinverkkoa, WiFi: tä, GPS: ää tai yhdistelmää. Joten vaikka älypuhelimellasi ei olisikaan GPS-sijaintia, sijaintisi voidaan silti usein määrittää, vaikka se onkin hieman epätarkempi. Koska älypuhelimia on kaikenlaisia, on viisasta käydä osoitteessa www.google.nl/latitude ja tarkistaa kohdasta Toimiiko se myös puhelimellani, jos sinun on mukana. Latitude ei toimi ennen kuin Google Mapsin versio 3, ja voit saada versionumeron käynnistämällä ohjelman ja valitsemalla Asetukset / Ohje / Tietoja. Jos sinulla on vanhentunut versio, puhelimesi uusin versio löytyy osoitteesta https://m.google.com/maps. Kuten mainittiin, Latitude ei vielä toimi kaikilla älypuhelimilla. Vaatimuksia voidaan asettaa myös puhelinohjelmistolle (laiteohjelmisto). Jos näet tekstin Kirjaudu sisään Latitudeen Google Mapsissa Asetukset-kohdassa, olet kunnossa. Latitudea voi käyttää iPhonessa vain verkkosovelluksena Safarissa.

Kun tämä vaihtoehto on päävalikossa, olet oikeassa paikassa, niin Google Latitude on käytettävissä laitteellasi.

2. Lisää ystäviä

Kun sopiva Google Maps -versio on puhelimessasi, kirjaudu palveluun Asetukset / Kirjaudu Latitude-palveluun syöttämällä Google-tilisi käyttäjänimi ja salasana. Rekisteröinti erikseen Latitudeen ei siis ole tarpeen. Siitä hetkestä lähtien voit jakaa sijaintisi muiden kanssa. Päätät itse, kenen pitäisi nähdä se. Valinnat / Latitude-sovelluksen kautta näet Ystävät-välilehdellä yleiskatsausluettelon. Voit lisätä ihmisiä Lisää ystäviä -pikakuvakkeella. Voit lisätä ihmisiä suoraan Google Mail -luettelosta tai lähettää kutsun jonkun sähköpostiosoitteeseen. Heti kun toinen henkilö hyväksyy kutsusi, on tietysti mukavaa, jos saat myös luvan nähdä ystäväsi asema. Heti kun valitset henkilön luettelosta, avautuu ikkuna, jossa on lisätietoja. Alareunasta löydät jakamisvaihtoehdot. Täällä ilmoitat kuinka tarkasti sijaintisi voidaan välittää tälle henkilölle: tarkin, kaupunkitasoinen tai piilotettu.

Lisää Ystävät-välilehteen ihmisiä, jotka näkevät sijaintisi.

3. Jaa sijainti vai ei

Jos siirryt Tietosuoja-välilehdelle Asetukset / Latitude-toiminnon kautta, ilmoitat Jaa sijainti -kohdassa, määritetäänkö sijaintisi automaattisesti. Paikan määrittäminen manuaalisesti on sallittua, esimerkiksi jos se ei toimi automaattisesti laitteellasi. Kolmas vaihtoehto piilottaa sijaintisi koko ystäväluettelosta, ja alareunan pikakuvake sammuttaa Latituden kokonaan. Ystäväluettelo pysyy voimassa ja otat Latituden takaisin käyttöön kirjautumalla sisään.

Oletko valinnut automaattisen päivityksen? Sitten sijaintisi päivitetään säännöllisesti, kunhan Latitude on aktiivinen. Vaikka työnnä Google Maps taustalle, jos laitteesi tukee tätä. Jos lopetat Google Mapsin, sinulta kysytään, haluatko jatkaa sijaintisi jakamista. Leveysaste jatkuu näkymättömänä taustalla, jos sallit sen. Jos haluat myös pysäyttää Latituden jälkikäteen, käynnistä Google Maps uudelleen ja poistu sitten molemmista. Älypuhelimen lisäksi iGooglen (www.igoogle.nl) gadget "Google Latitude" antaa sinun myös nähdä missä sinä ja ystäväsi vietät tavallisella tietokoneella.

Päivitä sijaintisi automaattisesti, kirjoita se manuaalisesti tai poista se käytöstä (väliaikaisesti).